Makkelijke Oreo Choco Koekjes

Hou je van Oreo’s?

Oreo

Try this!

Bak Oreo-Choco-Roomkaas Koekjes

Bak Oreo-Choco-Roomkaas Koekjes

Het onderstaande recept is een aangepaste versie van de Oreo Koekjes die ik onlangs heb gespot op Bakestravaganza. Gemakkelijk te maken, hoewel je wel echt vieze handen krijgt tijdens de bereiding🙂

Voorbereidingen

  • Haal ruim voordat je wil gaan bakken de roomkaas en roomboter uit de koelkast, zodat die vast op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

 Zet vervolgens de volgende ingrediënten klaar.

Ingrediënten

  • 100 g Roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 g Mon Chou kaas (of andere roomkaas), op kamertemperatuur
  • 50 g Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 100 g Bloem/Zelfrijzend bakmeel
  • 50 g Pure chocolade in stukjes
  • 150 g verkruimelde (in stukjes gehakte) Oreo koekjes

Overige benodigdheden

  • Beslagkom
  • Diep bord/kom
  • Mixer/garde (kies voor de garde als je je armspieren wil trainen)

Bereidingswijze

Mix in een beslagkom de roomkaas en roomboter met de suikers. Voeg dan, terwijl je door mixt, de bloem toe. Het moet een redelijk stevig deeg worden waar je straks bolletjes van kan draaien (wel iets minder stevig dan brooddeeg hoor!), dus op het oog eventueel wat meer bloem toevoegen.

Hak de chocolade in stukjes en schep die door het deeg met een (pol)lepel.

Hak de oreokoekjes in kleine stukjes en bewaar die in een diep bord of in een aparte kom.

Vervolgens kun je de koekjes op twee manieren maken. Op Bakestravaganza worden met de handen kleine bolletjes gedraaid van het deeg, die dan door de koekkruimels worden gerold. Ikzelf vond dit wel extra lekker, maar kies toch voor de eenvoudigere en minder plakkerige methode: schep de koekkruimels door het deeg en schep dan met twee lepels kleine bolletjes deeg op het bakpapier. Dus: koekkruimels aan de buitenkant (extra lekker, maar extra plakkerig) of koekkruimels in de koekjes verwerkt (schonere handjes!).

Verspreid de hoopjes deeg/koekjes goed over de bakplaat (ong. 5-10 cm tussen de hoopjes), want door de smeltende boter gaan de bolletjes in de warme oven uitzakken tot plattere koekjes. Als je ze te dicht bij elkaar legt ‘smelten’ ze dus samen.

Bak de koekjes vervolgens gedurende ongeveer 20 minuten op 180 graden tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes gedurende 10 minuten wat afkoelen. Leg ze vervolgens met een spatel op een rooster om op kamertemperatuur te komen. Of niet want, psst: ze het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Gesmolten chocolade: jummie!

Bak ze!

Veerle ondertekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s